:. 3D Sinifi 3D Studio Max, 3Ds Max, 3D Max, Maya, VRay Render Zbrush Sketchup Dersleri : ofis
3D Sinifi Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş
Logoları import etmek ? Fiberline Fuar Standı Devrim Merhabalar (takim arkadasla... Menderes'te Banyo Poly Modelleme Eğitim Seti ... Dinazor Modelleme Zbrush Dersi derin sular bu videonun devamı

ofis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
levolilevoli Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 27
  Alıntı levolilevoli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ofis
    Gönderim Zamanı: 11-Aralık-2009 Saat 00:36
Dikkat Linki gore bilmek icin GIRIS Yapin yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
basit bir ofis çalışması

max'imiz var eksimiz yok     
Yukarı Dön
arsyu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Gönderilenler: 76
  Alıntı arsyu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2010 Saat 13:13
Eh işte dediğin gibi basit bir çalışma...

Yukarı Dön
levolilevoli Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 27
  Alıntı levolilevoli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2010 Saat 22:57
Dikkat Linki gore bilmek icin GIRIS Yapin yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
belki bunu beğenirsin

max'imiz var eksimiz yok     
Yukarı Dön
umutavci Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 225
  Alıntı umutavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Şubat-2010 Saat 23:27
aslında temel bir noktadan hareket etmekte fayda var diye dusunuyorum. modellemede eksikleriniz var gibi.

kamera acısı ayarlam, ışık ayarlama gibi konulara girmeden once modelleme ve kaplama işlerinde ilerlemekte fayda var.

1. ofis uygulamanızda kullandıgınız materyallerin tamamı nerde ise standart material ve muhtemelen standart render ile çözmeye calismissiniz. ister istemez işin realistik bir gorunumu yok. tavanda kenarlar için alcıpan kullanmışsınız ama tabanda süpürgelikleri unutmuşsunuz. detaylar cidden cok onemli. iç mekanı tam gormek için kamrayı inanılmaz arkaya koymuşsunuz sabki oda uzunlugu 10 metre ama tum konsepti 3 metrelik ilk alanda bitirmişsiniz. kapı gorunmesede olurdu. kapının ustunden capraz bir aci ile sag alt koseye bakabilirdiniz gibi. koltuklarla duvardaki pano aynı materiale sahip ve dogru bir gorunum olmayacaktır muhtemelen bu tarz bir ofis uygulaması.

2. dış mekan calismanız için, detay, map, ışık, acı gibi sorunlar burdada var. en azından çim için bir map atayabilirdiniz düz yeşil kullanmak yerine. arka plana koydugunuz gokyuzu sanki bir wallpaper uygulaması. ve daglarla yeşil alana girişte ciddi bir photoshop sıkıntısı var.

başlangıç seviyesinde oldugunuzu düşünerek şu şekilde önerilerim olacak. video dersler bolumunde benim hazirladigim 2 ders bulunmakta. multi/sub object ve uvw map konusunda detaylı anlatımlar yaptım. bunları inceleyip kullanmaya başlayın. modelleme bolumunde temel modellemeden detaylı modellemeye geçişle ilgili ve editpoly konusunda ders ve videolar bulunmakta. onları inceleyip çözmeye calisin.

kendinize bir render motoru seçin. piyasada en cok ders vray ve mentalray konusundadır. her ikisindede size destek verecek durumda pek cok arkadaş bulunmakta site uzerinde.

bence guzel bir durumdasınız ve ilerleyebilecek bir yeteneginiz var. hiç sıkıntıya ve moral bozucu yorumlara aldırmadan cok kısa zamanda ileri seviyeye gecebileceğinizi dusunuyorum. ayrıca iyi bir sonuca ulasmak için iyi bir photoshop bilginiz olması gerektiginide unutmayın.

kolay gelsin.

videoları bulamazsanız eger vimeo adresim şu şekilde: Dikkat Linki gore bilmek icin GIRIS Yapin yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

http://www.umutavci.com/
http://umutavci.deviantart.com/
Yukarı Dön

Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

3D Max Kursu, 3D Max Eğitim Seti, Maya Eğitim Seti, VRay Render Eğitim Seti